Kestopigmentointi

Kestopigmentoinnin ideana on korostaa omia piirteitä turvallisella, hygienisellä menetelmällä. Kestopigmentointi on menetelmä, jossa viedään neulan avulla hienojakoisia  värejä ihon pintakerroksen alle. Yleensä kestopigmentoidaan kulmakarvoja, silmäluomia ja huulia. Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää sekä nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja, ja se sopii myös allergisille.

Kestopigmentointi on kestävä ja turvallinen ratkaisu, joka pysyy iholla 1–5 vuotta. Pigmentointeja täytyy huoltaa 1–2 vuoden välein.

Yhden alueen kestopigmentointiin tulee varata aikaa 2,5 tuntia. Kaunis ja luonnollinen kestopigmentointi  saavutetaan esipiirroksen avulla. Ennen toimenpidettä pigmentoitavalle alueelle levitetään puudutevoidetta  ja puudutetta lisätään iholle myös toimenpiteen aikana. Tämä tekee toimenpiteestä kivuttoman.

Kestopigmentoinnit tulee tehdä kaksi kertaa pysyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.  Toinen käsittelykerta eli vahvistuskäsittely voidaan tehdä neljän viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelykerrasta, kuitenkin viimeistään kolme kuukauden sisällä.

KULMAKARVOJEN KESTOPIGMENTOINTI

Kulmakarvoja pigmentoitaessa voidaan valita kahden eri tekniikan väliltä – toki näiden yhdistäminenkin onnistuu. Olennaisin ero tekniikoiden välillä on siinä, haetaanko luonnollisempaa vai meikatumpaa lopputulosta.

3D-tekniikka

3D-tekniikalla tehdään luonnollisen ja aidon näköiset kulmat, jotka piirretään karva kerrallaan. Suosittelen 3D-tekniikkaa, jos omista kulmista puuttuu karvoja tai halutaan kolmiulotteiset, luonnolliset kulmat.

Usein 3D-tekniikalla tehdyt kulmat valitaan ensimmäiseksi vaihtoehdoksi sen pehmeyden ja luonnollisuuden takia.

Ombre-tekniikka

Ombre-tekniikalla koko kulma väritetään pyörivin liikkein ja lopputulos on 3D:tä vahvempi, meikatun intensiivinen. Shadow-tekniikkaa käytettäessä pyritään mukailemaan omia karvoja, jos se vaan on mahdollista.

Ombre-tekniikalla tehdyt kulmat pysyvät kauemmin kuin 3D:llä tehdyt, joten moni valitsee ne siksi. Ensimmäinen pigmentointikerta vie yleensä noin kolme tuntia, josta osan vie suunnittelu. Vahvistuskertaan varataan noin kaksi tuntia.

YLÄ- JA ALALUOMENRAJAUS

Monia mietityttää ylä- ja alaluomen kestopigmentointi, kun pelätään neulaa ja kipua. Pigmentointi kuitenkin on 99-prosenttisesti kivuton, mutta toki se tuntuu jonkin verran. Luomet puudutetaan etukäteen ja puudutetta voidaan tarpeen mukaan lisätä myös hoidon aikana.

Ennen kuin luomia aletaan pigmentoida, suunnitellaan yhdessä viivan paksuus ja muoto. Esimerkiksi oikeanlaisella yläluomen pigmentoinnilla voidaan luoda kuvaa isommista silmistä. Eikä alaluomeenkaan tehty pigmentointi ei pienennä silmää, jos rajauksen tekee oikein.

Pigmentointeja ei koskaan tehdä limakalvoille. Suosittelen yleensä kevyttä rajaa ripsien tyveen, ihon pintaan. Liian syvälle tehty pigmentointi voi muuttua siniseksi. Kestopigmentoinnissa käytetään yleensä mustaa tai ruskeaa väriä.

Pysyvän lopputuloksen näkee vasta, kun iho on kokonan parantunut. Usein väriä lähtee ensimmäisen käynnin jälkeen paljon pois, mutta tämän takia hoitokertoja varataan useampi.

HUULTEN KESTOPIGMENTOINTI

Huulten kestopigmentoinnissa on kolme vaihtoehtoa.

Rajaus

Rajauksessa tarkennetaan huulen rajaa. Tämä nopeuttaa meikkaamista, jos käyttää paljon huulipunaa tai huulien rajat ovat iän myötä himmenneet.

Rajaus ja häivytys

Selkeän rajauksen lisäksi väritetään huulia liukuvärinä suun sisälle päin. Tällöin raja ei ole yhtä tarkka kuin pelkässä rajauksessa, eikä huulten väri yhtä vahva kuin täytössä.

Täyttö

Kolmannessa vaihtoehdossa huulet väritetään kokonaan toivotulla sävyllä.

Tarvittaessa huulet voidaan puuduttaa etukäteen. Puudutus kuitenkin turvottaa huulia jonkin verran, jolloin lopputulos ei ole ihan niin tarkka. Kipu voi ärsyttää, mutta se ei ole kestämätön.

Huulten pigmentoimiseen varataan yleensä aikaa kolmisen tuntia suunnitteluineen. Aika vaihtelee asiakkaan mukaan ja sen mukaan, mitä huulille tehdään.

Milloin kestopigmentointia ei voida tehdä?

Kestopigmentointi sopii lähes kaikille terveille aikuisille. Esim. huuliherpes ei ole este kestopigmentoinnille, mutta siihen tarkoitettu estolääkitys pitää aloittaa lääkärin ohjeen mukaan jo ennen kestopigmentoinnin tekemistä.

Seuraavat seikat estävät kestopigmentoinnin ottamisen:

  • Flunssa tai jokin tulehdus
  • Diabetes (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
  • Verenpainelääkitys (lääkärin luvalla voidaan tehdä)
  • HIV tai herpes
  • Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys
  • Raskaus ja imetys (Tämä on tärkeää: Vaikka tuotteet ja pigmentoinnin teko on turvallista, voi käsitelty alue tulehtua ja tätä kautta tulehdus voi siirtyä sikiöön tai imetyksen välityksellä lapseen.)
  • Puudutusaineallergia
  • Ennen pigmentointia on syytä kertoa kestopigmentoijalle mahdollisista sairauksista.
  • Jos olet altis huuliherpekselle, huulia pigmentoitaessa estolääkitys tulisi aloittaa lääkärin ohjeen mukaisesti 2-4 päivää ennen kestopigmentointia.
  • Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.

Ennen käsittelyä:

  • älä nauti alkoholia 24 tuntiin
  • älä ota verenohennuslääkkeitä
  • älä ota kipulääkkeitä (parasetamolia lukuunottamatta)
  • älä ota omega 3 rasvahappoja 14 vuorokauteen ennen pigmentointia